Herpes Zoster: Tegn og symptomer, behandlingsalternativer og hva som forventes videre

Hva er Herpes Zoster og hva gjør det?

Voksne

Shingles utslett påvirker bare et begrenset område av huden og er vanligvis forbundet med smerte. Folk får oftest dette utslett på hendene, armene, bena, og noen ganger kan de få et utbrudd i ansiktet eller epoken. Smerten forbundet med dette utslettet sies å føle seg sliten, nedslitt og til og med deprimert.

Hvem Herpes Zoster påvirker

Helvetesild påvirker vanligvis bare en liten del på den ene siden av kroppen din. Smerter er vanligvis det første symptomet, så vel som svie, nummenhet eller prikking. Det røde blærende utslettet begynner noen dager etter at smertene begynner. Mennesker er de mest smittsomme i løpet av dette stadiet og vil mest sannsynlig spre viruset til en annen person før ujevnheter vises. Blærene vil bryte opp og skorpe over, dette fører vanligvis til kløe og ubehag. Noen mennesker opplever også feber, frysninger, generell vondt, hodepine og tretthet. Helvetesild har eksistert siden middelalderen og var en enorm skremmende for de som ikke hadde noen anelse om hva det var den utbredte sykdommen til 1831 av en forsker ved navn Richard bright som antydet at den ble båret av ryggganglion.

Komplikasjoner

En spinal ganglion er en klynge av nervecellelegemer som fester seg til baseroten til en spinal nerve. Så teoretisk lever dette viruset faktisk i nervene til ryggraden, dette er også den viktigste grunnen til at helvetesild sies å være så smertefulle leger som var enige med Bright og 1861 bekreftet han denne hypotesen da han utførte den første mortemundersøkelsen også kjenner som obduksjon. Det medisinske samfunnet anerkjente ikke alvorlighetsgraden av helvetesildsymptomene før på 1950-tallet, før da ble det antatt å være smertefri og ufarlig. Ordet herpes er avledet fra det greske ordet herpein ("å krype"), med henvisning til de latente, tilbakevendende infeksjonene av dette viruset. Zoster kommer fra det greske ordet zÃ… stà „r, som betyr" belte "eller" belte ".

En million amerikanere

Så mange som en million amerikanere vil bli rammet av herpes zoster, vil denne sykdommen ofte være mer vanlig hos kvinner enn hos menn. Aso mennesker har en tendens til å få dette viruset når de er eldre, og det er sjelden hvis noen får diagnosen helvetesild i ung alder. Forskere forstår fortsatt ikke hvorfor kvinner pleier å takle dette mer enn menn, eller hvorfor voksne opplever dette mer enn barn. De ser mer på om det har med individets genetiske sammensetning å gjøre. Helvetesild er en virusinfeksjon som skyldes varicella-zoster-viruset (VZV), det samme viruset som forårsaker vannkopper. Det påvirker vanligvis en enkelt sensorisk nerveganglion og hudoverflaten som nerven forsyner.

Vannkopper

Alle som har hatt vannkopper kan senere utvikle helvetesild. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention (CDC) utviklet det anslagsvis 1 av 3 personer som stoler på Source i USA helvetesild i løpet av livet. Imidlertid kan en person bare utvikle helvetesild hvis de har hatt vannkopper eller eksponering for viruset som forårsaker det. Dette viruset kan ligge i dvale i årevis. De fleste voksne med sovende virus utvikler aldri helvetesild, men for noen reaktiverer viruset flere ganger. Helvetesild er vanligst etter fylte 50 år, men det kan vises i alle aldre hvis en person tidligere har hatt vannkopper. I denne artikkelen kan du lære mer om helvetesild, inkludert symptomer, komplikasjoner og behandlinger.

Behandling

Helvetesild påvirker vanligvis den ene siden av kroppen. Dette er oftest midje, bryst, mage eller rygg. Symptomer kan også vises i ansiktet og i øynene, munnen, ørene. Viruset kan også påvirke noen indre organer. Helvetesild påvirker vanligvis en enkelt sensorisk nerveganglion nær ryggmargen som kalles dorsalrotganglion. Dette er grunnen til at symptomene oppstår i bestemte områder av kroppen i stedet for over det hele, smerten skyldes nerveinnblanding i stedet for utslett. Faktisk har noen mennesker smerter, men ingen utslett, andre kan i mellomtiden ha utslett med smerter som er ledsaget av andre symptomer som feberkulderi eller hodepine. Helvetesild er utslett med skuddsmerter. Det dukker vanligvis opp på bare den ene siden av kroppen din.

Siste tanker

Lær mer om helvetesildsymptomer , årsaker, som antok at den ble båret av ryggganglion. En spinal ganglion er en klynge av nervecellelegemer som fester seg til baseroten til en spinal nerve. Så teoretisk lever dette viruset faktisk i nervene på ryggraden. Dette er også hovedgrunnen til at helvetesild sies å være så vondt.